Cégünkről

A Charvát Rt. az 1920-as években alakult. František és Zdeněk, a Charvát testvérpár alapította, és indította el a tradicionális kátránypapír gyártását.

A II. világháborút követően a gyárat a kormány államosította. A rendszerváltásig állami tulajdonú vállalatként működött.

1991-ben a vállalat visszakerült a Charvát család tulajdonába.

Ettől kezdve a Charvát Rt. folyamatosan modernizálta a gyár termelő berendezéseit. Ennek következményei a termékskála bővülése, a kapacitás növekedése, a kiváló minőség folyamatos biztosítása. A hegeszthető oxidált bitumenes lemezek gyártása mellett megkezdték a SBS modifikált elasztomer lemezek gyártását. A Charvát Rt. modifikált HQ anyagait elsősorban az igényes német piac részére gyártja, ahol már 14 éve állja a versenyt az európai gyártók között.

1993-tól az export dinamikusan növekszik.
A Charvát Rt. felvásárló piaca: Csehország, Magyarország, Németország, Ausztria, Dánia, Hollandia, Lengyelország, Románia, Lettország, Litvánia, Szlovákia.
Az európai piacon elért siker bizonyítja a megrendelők elégedettségét, a termékek megbízható minőségét.

A Charvát Rt. kiemelt hangsúlyt fektet a környezetvédelemre.

2004-ben indult el az oxidált bitumenes zsindelyek gyártása. A Charvát zsindely élénk szín és formavilágának köszönhetően közkedvelt termékké vált az európai piacon.

2007-ben bevezetésre került az ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer. A Charvát termékek CE minősítéssel rendelkeznek.

A Charvát Rt. 2004-ben Magyarországon megalapította a Charvát Kft.-t.

Az anyavállalat múltja záloga leányvállalata jövőjének. A Charvát Kft. önálló kereskedelmi egység, mely harmonikusan működik együtt anyavállalatával. A Charvát Rt. vállalati kultúráját megvalósító Charvát Kft. jelentős piaci pozícióval bír.
Sikereink záloga az emberközpontú hozzáállás, rugalmas ügyintézés, lendületes logisztika, élni és élni hagyni szemlélet, korrekt versenyszellem. Kereskedőink elégedettsége a bizonyíték minderre.
A Charvát Kft. 600 raklapnyi folyamatos raktárkészlete az alapja a rövid szállítási határidőnek.
A Charvát Kft. dolgozói számára rendkívül fontos a partnerek elégedettsége.
Ezért fiatal csapatunk minden tagja igyekszik meglévő, és leendő partnerei igényeinek maradéktalanul eleget tenni.

Kívánunk minden kereskedőnek sikeres munkát!